Kisállateledel csomagolása

Manapság a gyártók folyamatosan törekednek arra, hogy a kisállateledel minőségével elérjék az emberi táplálék magas színvonalát. Ezek csomagolásához jó záróképességű anyagokat használnak fel, mely biztosítja a környezeti hatásoktól való védelmet (napfény, levegő, szennyeződés, nedvesség), a hosszabb tárolási időt és a jobb termékbiztonságot. A tulajdonosok egyre inkább aggódnak kis kedvenceik egészségéért, és még inkább ellenőrizni szeretnék az általuk biztosított táplálék mennyiségét, hogy elkerüljék az állatok elhízását.

A kisállateledel-gyártók nagy száma és a termékfajták bővülése kihívást jelent. Az egyik legfontosabb részlet, amellyel a gyártók sikeresebbé tehetik termékeiket: a többfunkciós csomagolás és a vonzó márkanév kombinációja.

Az állateledelek és általában a higiéniai termékek marketingszakemberei eredményesebben akarnak kommunikálni a vevőkkel, mint elődeik, figyelnek a vásárlói visszajelzésekre és érzelmi kapcsolatot próbálnak kialakítani a termék és a vásárló között. Ennek eléréséhez rendkívül vonzó, testre szabható és látványos üzenetekre van szükség a csomagoláson.

Optimális fólia-kombinációk a csomagolásához

A kisállateledelek esetében fontos szempont a nagy töltőtömegű, odalredős zsákok tartóssága, valamint a kisebb tasakok prémium minősége és kialakítása. A kedvtelésből tartott állatok eledele ugyanolyan védelmet igényel, mint az emberi táplálék, így ezek csomagolásának biztosítania szükséges a hosszú eltarthatósági időt és azt is, hogy a termék meg tudjon felelni a legkülönbözőbb vásárlói elvárásoknak. Ehhez a lehető legkisebb napfényáteresztő- és nedvességáteresztőképességű anyagot használjuk.
Anyagszerkezet a kisállateledelekhez:

  • átlátszó PET (jó oxigén és egyéb gázok elleni védelem)
  • átlátszó vagy fehér polietilén (hegedő és szerkezeti réteg)
  • átlátszó polietilén-tereftalát (jó oxigén és egyéb gázok elleni védelem)
  • metalizált PP (blokkolja az oxigént és a napfényt)
  • átlátszó vagy fehér polietilén (hegedő és szerkezeti réteg, vízgőz elleni védelem)